BORDUURCURSUS

Borduren als een pro


Heb je een borduurmachine en PE Design, maar blijf je er tegenaan hikken om er echt iets mee te doen? Of heb je het al een paar keer geprobeerd maar wordt het niet echt mooi?


Dan is deze cursus zeer geschikt voor jou! In 12 lessen leer je hoe je nu precies om moet gaan met je borduurmachine en haal je alles uit je software wat erin zit.


Tijdens de lessen gaan we aan de slag met de software en vervolgens alles uitborduren wat we gemaakt hebben. Je mag dus iedere les ook je borduurmachine meenemen. Heb je niet zo veel zin om iedere week alles mee te sjouwen? Dan kan je ook kijken bij iemand anders (of bij mij!).

Wat gaan we nu precies allemaal doen?


Om je een beetje een voorstelling te geven van de inhoud van de cursus, zonder al te veel weg te geven, komen onder andere de volgende punten aan bod:


- De basisinstellingen, het gebruik van borduurvliezen en andere materialen en het correct inspannen van verschillende soorten stoffen.

- Een afbeelding omzetten naar een borduurpatroon op verschillende manieren.

- Bestaande borduurpatronen aanpassen en manipuleren.

- Optimaal gebruik maken van motief- en vulsteken.

- Photostitch 'done right' (zodat het wel mooi wordt).

- Applicaties (patches) maken.

- En nog veel en veel meer!!!


Na iedere les krijg je een hand-out van de behandelde stof als geheugensteuntje.

In het software-deel van de lessen leer je stap voor stap steeds moeilijkere dingen. We beginnen met de basis: welk knopje doet wat en wat zit nu waar. Alleen al een simpele vorm perfect uitborduren is soms al een mijlpaal die graag behaald wordt!


Iedere week 'borduren' we hier weer op verder (haha) en wordt het niet zo zeer moeilijker maar je krijgt gewoon steeds meer informatie. Het zal je verbazen hoe ontzettend veelzijdig de Brother borduursoftware is en wat voor prachtige dingen je hiermee kan maken.

TARIEVEN EN LESDAGEN/-TIJDEN

Kosten borduurcursus: €350,-

De cursus is te boeken via Naaimachinekliniek


Locatie: Naaimachine Kliniek, Eethuisstraat 58, 2170 Merksem (Belgie)

Deze cursus wordt dus niet op locatie bij StudioZACHT gegeven!

Lesdagen en -tijden:


Donderdagavond 19:00 - 22:00 uur


Eerste les: 12 januari 2023

Vervolglessen: 19-01, 26-01,  02-02, 09-02, 16-02, 02-03, 09-03, 16-03, 23-03, 30-03, 20-04.